A kontakt improvizáció egy improvizációs táncforma, amely Steve Paxton nevéhez és egy kisebb, mozgással foglalkozó csoporthoz fűződik, akik a hatvanas évek posztmodern felfogásában kezdték meg közös kutatásukat. Azóta ez a mozgásforma folyamatosan fejlődik, változik, organikus életet él az amatőr és professzionális táncosok világában egyaránt. A kontakt természeténél fogva örök kísérletezés, játék, jelen-lét, testben-lét.

Az általam tartott foglalkozásokon első sorban önmagunkhoz kapcsolódunk: saját testünk érzékeléséből és megismeréséből nyitunk a külvilág felé. Egyszerű, természet adta fókuszokat használunk, úgy, mint a testérzékelés, a látás, a súly érzékelés, a talaj támasza és az érintés. Fókuszainkból olyan táncok születnek, melyekben az érintésen keresztül folyamatos kommunikációt hozunk létre a térrel és partnereinkkel. A kontakt kurzusaim magukban hordozzák a tai-chi, a meditáció, a Body-Mind Centering és a kortárstánc elemeit.

Kontakt improvizáció témakörben tartok zárt csoportos műhelyeket heti rendszerességgel, egy napos workshopokat és több alkalmas kurzusokat is.